Iskolánkban a tanulók a harmadik évfolyamon kezdenek ismerkedni a német nyelvvel. A játékos foglakozások után a negyedik évfolyamon már hetente négyszer, majd az ötödik évfolyamtól kezdve hetente öt tanórán folyik kommunikációra épülő nyelvoktatás.

Ekkor sem feledkezünk meg a jó hangulatról, hiszen a tanév folyamán számos programon vesznek részt németet tanuló diákjaink: Márton napon a hagyományos lámpás felvonulás, Mikulás alkalmából szereplés az Erzsébetligeti színházban, gyertyafényes karácsonyi műsor az iskolánkban, farsang, és még számos színvonalas rendezvény, melyen iskolánk németet tanuló gyermekei mindig tevékeny résztvevőként jelennek meg. A jókedvű szereplések mellett ne feledkezzünk meg a német tanulmányi versenyekről és a szépkiejtési versenyről sem, hiszen az eredményes munkát kerületi versenyek jó helyezései fémjelzik.

Eddig nyári nyelvi táborban volt lehetőségük a gyerekeknek, hogy tábori környezetben, számos szabadidős program mellett bővíthessék nyelvi ismereteiket. Idén már arra is volt lehetőségük, hogy tanítási idő alatt öt napot tölthessenek el Rechnitzben, ahol egy Hauptschule-ban osztrák gyerekekkel együtt tanulhattak, köthettek barátságot. Szándékaink szerint ezt a programot szeretnénk hagyománnyá tenni, hogy diákjaink Ausztriában gyakorolhassák a német nyelvet.

 

Tóthné Bacsa Mária

 

Nikolaus az Erzsébetligeti Színházban (2009. december 2.)

 

Kerületi Német Nyelvi Gála (2009. január 15.)

 

Német nyelvi karácsony (2008. december 19.)

 

Német nyelvű Mikulás műsor az Erzsébetligeti Színházban (2008. december 2.)

 

A jókaisok és a hermanosok Rechnitzben (2008. november 3-7.)